Wanneer ben je gierig?

Wanneer ben je gierig?

Van veel mensen krijgen we de vraag wanneer je als gierig beschouwd wordt. Heb je hier bepaalde kenmerken voor of is iemand al gierig als hij gewoon goed om gaat met geld en veel spaart. Om dit duidelijk te maken hebben we hier nog een extra blog voor gecreëerd. Mensen kunnen zichzelf of andere gaan vergelijken door middel van deze blog om te beoordelen wie nou echt een gierig persoon is die je kent. Of herken je jezelf erin, dan mag je ook eerlijk op jezelf reflecteren.

De kenmerken van iemand die gierig is:

Wat laat je nou eigenlijk vaak zien als je echt een gierig persoon bent? Veel mensen vullen het zelf in, in hun hoofd, maar eigenlijk heeft dit echt karakteristieke eigenschappen die vaak terug komen. Geld speelt natuurlijk de hoofdrol hierin en zal altijd de reden zijn van je keuze waarom je iets wel of niet doet. De eerste gedachte die in je op schiet is dat je het liever niet doet want het kost geld. Natuurlijk als iets voor jou teveel geld kost is dit een legitieme reden, maar als het gewoon geld kost en je kan het makkelijk betalen maar je reden is altijd  maar ja maar het kost me geld, dan wordt je als gierig beschouwd.

Waardes:

De waardes van een gierig mens komen niet overeen met die van iemand die gewoon goed op zijn geld let. Bij gierigheid merk je namelijk al vaak dat deze mensen elke transactie controleren die er in of uit gaat. Ook hechten deze gierige mensen vaak heel veel waarde aan geld. Het is een van hun belangrijkste beweegreden voor dingen te gaan doen of niet te gaan doen. Elk centje dat extra binnen kan komen zal een gierig mens vaak accepteren om te gaan doen.

Slechte of goede eigenschap?

Of gierig zijn een slechte of goede eigenschap is kan je zelf vaak wel invullen. Voor jouzelf als je gierig bent voelt het misschien als een goede eigenschap, terwijl de mensen om je heen hier van afkeuren. Goed en slecht is natuurlijk relatief, maar als je te erg gefocust bent op geld besparen en bijna geen leuke dingen doen doordat het geld kost dan kun je dit zeker als slechte eigenschap beschouwen of misschien zelfs een verslaving. Ja heel raar, maar het komt voor dat mensen verslaafd zijn aan zo veel mogelijk geld over houden en besparen. Je wordt er niet bepaald gezelliger door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *