Gratis met de trein

Gratis met de trein

Bijna iedereen gebruikt wel eens het openbaar vervoer. Vooral de trein is enorm handig om van stad naar stad te reizen zonder dat je zelf moeite hoeft te doen, of een auto nodig hebt. Het probleem is: je lijkt steeds meer kwijt te zijn voor een treinkaartje, en als student zit je vaak krap bij kas, en soms wil je even een dagje op stap als je studenten-ov dat niet dekt. Daarom hebben wij inspiratie opgedaan bij de Gierige Gasten om zo een perfecte tutorial op te zetten om jouw reiservaring een stukje goedkoper te maken.

Verkleed als NS medewerker
Als eerste mogelijkheid kun je een NS-outfit aandoen als je in de trein zit, wat alleen maar bestaat uit een donkerblauw pak met een NS logo erop. Zo lastig is dit dus niet om te vervalsen, en je zo voor te doen als conducteur. De mannen van Gierige Gasten op YouTube probeerden dit, en de andere conducteurs hadden niets door, zelfs niet toen hij een gesprek aanknoopte met de mannen waarom ze niet hadden gezegd dat ze op de trein waren gestapt, dit kwam omdat zij waren begonnen met vervoersbewijzen checken terwijl zij niet eens de apparatuur ervoor hadden. Dus als je jezelf een beetje uit het zicht houdt en niet te veel ophef creëert. Dit is dus wel een alternatief om een gratis treinkaartje te krijgen, maar het is niet zonder risico’s natuurlijk.

Viezigheid
Als tweede mogelijkheid kun je ook je handen vies maken met bijvoorbeeld smeer wat op de vele fietsen op een station zit, en dan vertellen tegen de conducteur dat je je broek niet vies wil maken door je OV-kaart uit je broekzak te halen. Goede kans dat ze je op je woord geloven, want welke conducteur wil nu bij iemand in de broek graaien om een portemonnee te vinden?  Toen de Gierige Gasten dit probeerden, lukte dit ze perfect en konden zij gewoon hun reis vervolgen toen ze uitlegden wat er aan de hand was aan de conducteur. Dus als je liever een gratis treinkaartje op deze manier wil hebben, kan dat natuurlijk ook. Het is alleen wel even vies, want je handen zijn hierdoor enorm vies. Dus op weg naar werk is dit een minder goede optie!

Tip
Heb je nou toch een boete gekregen omdat je gepakt bent met zwartrijden? Daar is ook altijd een oplossing voor. Een boete voor zwartrijden is €50, en je moet ook de kosten voor de treinreis zelf betalen. Nu staat er in het reglement van de NS een beleid waarmee boetes kunnen worden kwijtgescholden. Als je even met de NS belt, dan kan de boete zo afgehandeld worden, gratis. Let op, want dit kan maar één keer per jaar! Dus soms moet je ook even geluk hebben met het aantal boetes wat je krijgt.

Wat leer je hier dus uit? De NS is vrij makkelijk te omzeilen, met een paar slimme trucs om zo te voorkomen dat je torenhoge reiskosten hebt elke keer als je ergens heen wilt gaan maar je studenten-ov niet geldig is op die dag. Dus hoewel het niet helemaal legaal is, bespaart het toch wel de broodnodige centen en ga je toch een keer de fout in, kan die boete zo kwijtgescholden worden. Heb je iets geleerd van dit artikel? Kijk dan eens naar de andere artikelen op onze site, om wat geld te besparen in je drukke leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *