Gierige mensen:

Gierige mensen:

In deze blog geven we je een paar voorbeelden van gierige acties die je absoluut niet wil laten gebeuren door te strak op je uitgaven te zitten. Ook zullen we een paar Nederlanders uitlichten die hierop betrapt zijn en er waarschijnlijk best wel wat spijt van hebben. Je wilt namelijk niet overkomen als een krent zoals Dagobert Duck bij andere. Je kan net zo sociaal gezond zijn als financieel gezond met een goede motivatie om de juiste keuzes te maken bij het omgaan met geld.

Associatie met gierige mensen:

Als je eenmaal geassocieerd wordt met gierige mensen kan dit heel erg tegenwerken. Mensen houden ervan om te roddelen en als je eenmaal deze naam hebt zullen ze op al je acties gaan letten. Erg vervelend. Buiten dat wil je natuurlijk ook van je geld genieten en leuke dingen doen. Dus om altijd leuke dingen af te slaan wordt je zelf ook niet gelukkig van met de reden dat je weinig geld hebt. Mensen kunnen je misschien daardoor minder snel mee vragen, geef dus ook aan dat je niet altijd veel geld hebt maar dat je mee gaan elke keer wel heel leuk zou vinden dus graag een uitnodiging krijgt van wat ze gaan doen.

Gierige Nederlanders:

Bij verschillende Nederlanders die op het internet zitten, zijn er dingen voorgevallen waar je naar terug kijkt en er een beetje om moet lachen maar waarvan je wel denkt: hoe kun je zo zijn. Een grappig voorbeeld komt van Marktplaats en gaat om het kopen van een IPhone. De man die deze IPhone wilt kopen vraagt aan de verkoper of hij doordat het herfst is misschien de iPhone kan kopen door hem te ruilen tegen een bladblazer. Hilarisch, echter bedoelde de koper dit zeker niet als grap. Hij was uiterst serieus met zijn aanbod en vond het raar dat hij het aanbod weigerde. Nog een voorbeeld is dat er laatst in ons café en eettent een vrouw haar eten kwam afrekenen en ze was met haar vriendin op het terras geweest. (voor corona) Toen ze bij het afrekenen tegen haar vriendin zei dat ze ook mee had gegeten van haar frietjes, dus of ze ook mee zou willen betalen aan de frietjes die ze had gegeten.

Van korting houden we allemaal:

Korting maakt ons vaak blij maar laat het dus niet doorslaan. Het is soms echt voorschut om te zien wat mensen allemaal aanbieden voor geld. Terwijl je als je onze blogs er naast houd met weinig geld veel leuken dingen zou kunnen doen die vallen onder relaxen of avontuur. Succes met het besparen van je geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *