Besparen op zorgverzekering

Besparen op zorgverzekering

Die vaste lasten wat zijn ze soms toch vervelend. Ze kunnen je in 1 klap weer krap bij kas laten zitten. Maar wat nou als ik jou vandaag uitleg hoe je kunt besparen op zorgverzekering? Zou je dat kunnen waarderen? Misschien is dit artikel wel de oplossing voor jou om veel geld te kunnen besparen. Het lijkt altijd een heel werk om alles uit te zoeken en juist daarom ga ik het voor jullie zo makkelijk mogelijk maken.

10 tips om te besparen op zorgverzekeringen

 1. Kies een verzekeraar die alleen op internet actief is.
  De meeste verzekeraars hebben vestigingen waar jij langs kunt gaan, er zijn echter ook verzekeraars die enkel online zaken doen. Je declareert bijvoorbeeld enkel en alleen online. Op deze manier bespaart de verzekeraar een hoop en dat zie jij terug in de prijs die je betaalt.
 2. Verhoog je eigen risico.
  Door je eigen risico te verhogen krijg je altijd korting op je verzekering.
 3. Vergelijk elk jaar je zorgverzekeraar.
  De verzekeraar die het ene jaar goed bij je past kan het andere jaar totaal niet bij je passen en aan de dure kant uitvallen. Daarom is het slim om te blijven vergelijken. Hier heb je ook handige websites voor. Neem bijvoorbeeld een kijkje op https://www.poliswijzer.nl/zorgverzekering
 4. Kijk goed naar je aanvullende verzekering.
  Soms betaal je meer voor een aanvullende verzekering dan dat je er voor terug krijgt. Kijk daarom goed of je al niet verzekerd bent voor het punt waarvoor je een aanvullende verzekering aanvraagt. Schat ook ongeveer je kosten van te voren in, soms is minder voordelig om je aanvullend te verzekeren.
 5. Let op dat je jezelf niet dubbel verzekert.
  Soms overlappen je basis en aanvullende verzekering elkaar. Pas hier voor op! Dit kan echt een hoop geld kosten.
 6. Vraag zorgtoeslag aan.
  Soms kom je in aanmerking voor een zorgtoeslag. Je kunt dit bijvoorbeeld krijgen als je student bent, je ouders gescheiden zijn, je uitwonend bent of je ouders onder gemiddeld verdienen.
 7. Vraag een second opinion aan.
  Vraag om een mening van een ander ziekenhuis of tandarts. Tandartsen hanteren hun eigen tarieven en dat kan soms best variëren per tandarts.
 8. Kijk kritisch naar wat je echt nodig hebt.
  Je kunt natuurlijk altijd onverwachte ziektes, ontstekingen of behandelingen hebben, daar kun je niks tegen doen. Maar wel kun je sommige behandelingen plannen zoals het laten trekken van je verstandskiezen of het nemen van een beugel. Als je weet dat je deze behandelingen gaat nemen kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld een aanvullende verzekering te nemen.
 9. Betaal per jaar.
  Wij hadden zelf ook nooit van deze optie gehoord maar er zijn verzekeraars waarbij je je verzekering voor een jaar kan afbetalen. Vaak hangen hier ook kortingen aan die kunnen oplopen tot 3%. Infomeer hier dus naar bij je verzekeraar.
 10. Kijk naar je gezinssamenstelling.
  Soms is het voordelig om samen op 1 polis te gaan en soms juist niet. Kijk hier dus naar. Als je veel kinderen hebt is het slim om op 1 polis te gaan. Maar heb je verschillende wensen dan is het slimmer om verschillende polissen af te sluiten.

Zo zie je maar dat er vele verschillende manieren zijn om te besparen op zorgverzekeringen. Bent u nou benieuwd waar u nog meer op kunt besparen? Of zit u krap bij kas en wilt u daar wat aan doen? Lees dan onze andere blogs op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *