Zuinig leven!

Zuinig leven!

Het doel van krap bij kas is om nooit meer blut te zijn of krap bij kas te zitten. Nu is het doel niet om gierige te zijn of over te komen, maar een zuinige levensstijl, draagt die bij aan het nooit meer krap bij kas zitten? Misschien is het wel DE oplossing, vandaar dat we in dit artikel gaan lezen over zuinig leven en geven wij jullie een paar tips. Neem ook een kijkje bij onze andere artikelen over bekende mensen die zuinig leven. 

Definitie zuinig: Niet meer gebruikend dan nodig is: een zuinige auto die weinig benzine verbruikt; zuinig zijn met woorden niet meer zeggen dan nodig is; was hij kwaad? (En) niet zuinig (ook)! (bron: vandale) 

Waarom zuinig leven? 
Er zijn oneindig veel redenen waarom jij zuiniger zou willen leven. Ben je klaar met het uitgeven van je loon of spaar je voor iets? Wil je die nieuwe auto of wil je een mooie reis maken? Je hebt er allemaal geld voor nodig, maar dat hoeven niet de enige opties te zijn waarom u zuiniger wilt leven.  

Misschien ben je wel klaar met onnodige uitgaven, wil je investeren of denk je aan het milieu en wil je niks verspillen. Zo zie je maar dat er vele verschillende redenen zijn om zuinig te leven. Maar levert zuinig leven dan echt meer geld op. 

Wat levert zuinig leven op? 
Volgens Marja die 80.000 euro spaarde met part time werk en geen topsalaris is dit mogelijk door zuinig te leven. Om een leuke spaarpot bij elkaar te verdienen, hoef je geen workaholic te worden aldus Marja. Zo kunnen we dus stellen dat zuinig leven echt er voor zorgt dat je meer overhoud. Klik op de link om het hele artikel te lezen. https://lekkerlevenmetminder.nl/2019/04/29/zuinig-leven-80000-euro/ Tot slot geven we jullie nog enkele tips mee hoe je zuinig kunt leven zodat ook u nooit meer krap bij kas zit. 

Tips 

 • Ga zuinig om met eten. 
  Verspil nooit eten en gooi niks weg, bak overgebleven aardappel op in de middag. Houd kliekjesdagen en koop niet meer als dat je kunt eten. 
 • Repareer en hergebruik veel dingen.  
  je zult verstelt staan hoeveel dingen je kunt hergebruiken of kunt opknappen. 
 • Weet wat je uitgeeft. 
  Houd eens bij op een lijstje wat je echt nodig hebt en uit moet geven. Loop dan eens al uw uitgaven na en geef de maand erna alleen nog uit wat echt nodig is.  
 • Bezuinig op vaste lasten. 
  Zet je onnodige abonnementen stop en schroef je vaste lasten naar beneden. Er is altijd wel iets om op te besparen. 

Zo zie je maar dat zuinig leven bijdraagt aan nooit meer krap bij kas zitten. Neem ook eens een kijkje bij onze andere blogs om nooit meer krap bij kas te zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *