Low budget vakantie

Low budget vakantie

Je kent het wel, je zit krap bij kas en wilt toch op vakantie. Hoe doe je dit nou? Als het zo makkelijk was waarom deed niet iedereen het dan? In deze blog gaan wij jou aan de hand van een aantal tips leren hoe jij op een low budget vakantie kan ook als je dus krap bij kas zit!

 1. Vier eens een vakantie in Nederland.
  Doe eens een stedentrip door Nederland, bezoek de mooiste stranden en struin de Nederlandse natuurgebieden af. Hoe goed ken je ons eigen land nou echt? Al deze opties zijn zowel per fiets als met het ov bereikbaar. Hierdoor kun je mooi je gratis studenten ov pakken of lees de blog op deze website over hoe jij gratis met de trein kan.
 2. Ga op werkvakantie of doe vrijwilligerswerk in het buitenland.
  Dit is een mooi alternatief, je komt op de gekste plekken, bij mensen thuis en je maakt vriendschappen voor het leven. En dit bijna geheel gratis. Vaak vergoed je werkgever alle vervoer en onderdak kosten.
 3. Leef niet als toerist.
  Leef als een local en ervaar hoe leuk een low budget vakantie kan zijn. Eet bijvoorbeeld in achteraf straatjes en vermijd dure taxi’s en bussen. Neem geen gids maar loop zelf door het museum en ga met het ov. Gebruik airbnb en couchsurfing door goedkoop of zelfs gratis bij mensen te blijven overnachten.
 4. Neem een last minute verrassingsreis met srprs.me
  Je pakt je koffer in en gaat naar waar de envelop jou heen stuurt. Erg spannend dus! Je moet voorbereid zijn op alle tempraturen zoals koud en warm, dit gegeven maakt het juist erg leuk. Net voor je gaat boarden word bekendgemaakt waar jij heen zal gaan. Vaak kosten deze tripjes niet al te veel geld vanwege de verassing waar je heen gaat. Een goede optie voor een low budget vakantie dus.
 5. Vermijd reizen in het hoogseizoen.
  Het hoogseizoen is een drukt van je weet niet welste. Iedereen heeft vakantie en wil op reis, maar als jij slim bent ga je dan juist niet! Neem bijvoorbeeld een vliegticket naar Thailand, deze is in juni/juli/augustus wel 700+ euro. En als je naar Thailand vliegt in januari is dit maar rond de 300 euro met een beetje zoekwerk. Om maar even aan te geven wat je wel niet kunt besparen door niet in het hoogseizoen te reizen.
 6. Bezoek goedkopen landen.
  Denk hierbij aan landen zoals Griekenland, polen, Tsjechië, Vietnam en Thailand. Met euro’s leef jij daar als een koning.

Met deze 6 tips hopen wij jou te hebben geïnspireerd om ook een low budget vakantie te boeken terwijl je krap bij kas zit. Wie houd er nou niet van een goedkope vakantie waarin je wel optimaal geniet. Voor andere gierige trucs neem een kijkje bij onze andere blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *