Krap bij kas

Krap bij kas

De krap bij kas website kan niet compleet zijn zonder een blog te hebben over wat je nou echt moet doen als je zelf in deze situatie terecht bent gekomen. We kennen het misschien allemaal wel. Je hebt de wil om iets te gaan doen maar qua geld zit het net even niet mee. Dit zijn lastige tijden en we willen je graag helpen met wat wij hebben gedaan in deze tijden.

Hoe ga je om met weinig geld:

Het is belangrijk altijd in gedachte te houden dat je ver komt met positief blijven en een kritisch oog hebben. Bij elke aankoop die je doet op deze momenten houd je altijd in je gedachte of de aankoop echt nodig is en hoe dat je meer terug verdient dan dat je uitgeeft. Sparen wordt zwaar onderschat, wat mensen vergeten is dat het beter is altijd geld achter de hand te hebben, ook als het geen rente geeft op de bank. Het opbouwen van kapitaal begint op kleine schaal, ook al is het maar 100 euro wat je per maand opzij kan zetten.

Beleggen:

Een ander goed alternatief voor als je ook krap bij kas zit en weinig geld hebt is om alsnog te beleggen. Misschien houd je maar 50 euro per maand over om te beleggen, maar zie dat als een kans om een spaarpot te hebben waarop meer rente krijgt dan op de bank. Over een paar jaar heb je best een leuk bedrag opgebouwd, zelfs als je weinig geld hebt kun je dat later altijd goed gebruiken.

In nood:

Mocht je in een nood situatie zitten, blijf dan kalm en ga met mensen om je heen praten hoe je dit probleem zou kunnen oplossen. Vaak weten andere wel iets uit ervaring en kunnen ze je door dit proces heen sleuren en misschien wel goede kansen voor in de toekomst bieden. Mocht dit niet werken ga dan zeker met instanties praten die kunnen helpen, het is heel eng en vervelend, maar zij kunnen je vaak wel een goed advies geven over wat het beste voor je is.

Tijdelijk geen geld:

Bekijk dan zeker onze andere blogs waarbij we heel veel opties geven over het besparen van geld door middel van een goedkope levensstijl. Deze goedkope levensstijl laat je nog steeds leuke dingen doen terwijl je financieel misschien best wel krap bij kas zit. Maar hier op deze website is dat geen probleem, wij gaan je erbij helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *