Goedkope vliegtickets vinden

Goedkope vliegtickets vinden

Vakanties, het kost je vaak een hoop geld en toch zou je net wat vaker willen dat het iets goedkoper kan. Op vakantie ben je bereid het geld uit te geven voor de ervaring. Echter is de vliegreis vaker minder ervaring dan je had gehoopt en kan zelfs saai gevonden worden tijdens een wat langere vlucht. Door goedkope vliegtickets te scoren kun je en wat meer doen op je vakantie en je kan genieten van wat extra euro’s in de portemonnee. In deze blog staan goede tips over het besparen op je vliegreis en hoe je de goedkoopste vliegtickets kan boeken.

Skyscanner

Een goede tool die te gebruiken is online kan je vaak helpen met het boeken van de zo goedkoop mogelijke vlucht. Skyscanner is er hier een van. Het sorteert de zo goedkoop mogelijke vluchten in een makkelijk overzicht en in een oogopslag is te zien welke maatschappij je de goedkoopste vlucht aanbied. Handig om te weten is dus hoe je ook nog tijdens het boeken nog goedkoper uit kan zijn.

Flexibiliteit

Door buiten het hoogseizoen te vliegen bespaar je in ieder geval al 20-30% op een vliegticket. Mooi meegenomen, maar door per dag te kijken welke tickets het goedkoopste zijn kan je nog meer besparen. Wellicht reizen er nog weinig mensen op die dag en kun je nog meer besparen op je vliegticket.

Door op minder fijne tijden te vliegen en een tussenstop te maken kan het vliegticket nog veel goedkoper zijn. Het is niet fijn voor de consument om even een stop te moeten maken en wachten op een ander vliegveld, daarom zijn prijzen van deze vluchten vaak nog een stuk goedkoper dan die van de rechtstreekse vlucht. Hiervoor zul je wel even wat onderzoek moeten doen. Probeer in ieder geval niet last minute een vliegreis te scoren want dat werkt niet als goedkoopste optie. Er is daarvoor een veel goedkopere beschikbare plek in het vliegtuig die veel flexibiliteit geeft.

Prijsalarmen en acties

Op Skyscanner kun je ook gebruik maken van de prijsalarm functie die bij de laagste prijs een email naar je toe stuurt zodat je nooit duur een vlucht hoeft te boeken. Ook kunnen kortingscodes van andere sites werken om flinke korting op een vlucht te krijgen. Naast kortingscodes kent iedereen ondertussen wel de werelddealweken van KLM. Ook andere sites doen soms van deze kortingsweken waardoor je goedkoop je vliegtickets kan krijgen. Voor sommige prijsjes had je al te graag gewild dat jij de boeker was geweest.

Regel alles vooraf en zorg dat je niet op het laatste moment nog iets moet bijboeken want dat gaat je sowieso extra geld kosten. Zo heb ik dit ooit in Valencia voor de terugreis gehad, waar mijn koffer niet geboekt was door een domme fout.

Als je boekt blijf dan dus altijd actief kijken op de markt voor de laagste prijzen en zorg dat je op veel verschillende tijden beschikbaar bent om te vliegen. Maak gebruik van vergelijkingssites en zoek desbetreffende acties op die op dat moment lopen. Het kan je echt heel veel geld schelen, al helemaal als jij een echte reiziger bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *